A kunmadarasi repülőtér kísértetházai

A szovjet 1. gárda vadászbombázó ezred centenáriuma alkalmából szervezett, július 7-8-i reptérbejáráson készült fotóink a kunmadarasi repülőtér egykor élettel teli, mára leginkább csak szocreál kísértetkastélyként funkcionáló lakó- és közösségi épületeiről. A pályafutását magyarként kezdő, szovjetként folytató majd itthoni “jó szokás” szerint elfeledetten és elhagyatottan befejező reptér annak idején kisvárosnyi embernek biztosított otthont, összkomfortos lakóépületekkel, kórházzal, színházzal, közösségi területekkel és mindazzal, ami több ezer ember civilizált együttéléséhez szükséges. Hogy mára mi maradt mindebből, az a képeken jól látható…

A szükséges több nap helyett mindössze pár óráig tartó röpke bejárás során természetesen mindenhová nem juthattunk el, sok terület maradt felfedezetlen (vagy maximum 1-2 kép erejéig kötöttünk futó ismeretséget), terveink között szerepel, hogy mihamarabb visszatérhessünk és a lehető legteljesebben bemutathassuk a kunmadarasi repülőtér mai állapotát.

A kunmadarasi repülőtér kísértetházai fotógaléria (nagyításához katt bármelyik képre):

szöveg: Restár Milán
fotók: Vaskó Tamás

A cikkben található fotók és a szöveg teljes egésze az elfeledett légierő szerzőinek szellemi tulajdonát képzik, utánközlési igény esetén kérünk, keress meg minket az elfeledettlegiero@gmail.com címen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.